Exposició Xavier Miserachs

Entrada compartida per Associació Fotogràfica Flash Gelida

Aquesta és una exposició que ja fa unes setmanes va anar a veure la nostra companya Joana, i que el passat dijous vam visitar tres companys més de Flash Gelida.

Xavier Miserachs és un dels fotògrafs cabdals en la història de la fotografia catalana, en aquesta disciplina que ara té tant predicament i que en dèiem fotografia de carrer i ara es diu street photography, per què fa més “in”. Va retratar la Barcelona i la seva gent dels anys 50 i 60, la del despertar de la post-guerra, la del 600 i el biscooter i les primeres aglomeracions de cotxes als carrers, i que convivien, encara, amb zones de barraques com les de Montjuïc, la Perona o el camp de la Bota. És aquella Barcelona que es coneix amb el sobrenom de “la d’en Porcioles”.
També va captar imatges del barri xinès, les meuques i els proxenetes, tot i que amb no tanta profusió com els seus coetanis Maspons (de qui era amic íntim), Català-Roca o Pomés.

L’any 1964 va publicar el llibre Barcelona, blanc i negre, que serveix de base per a aquesta exposició, que restarà oberta fins l’abril de 2016.

És, per tant, un document imprescindible per conèixer la història i el desenvolupament de la Barcelona que començava a oblidar la guerra, però que encara mantenia trets que la fan especial.

Publicat dins de General