Agrupació Coral Intimitat

L'Agrupació Coral Intimitat és una coral de veus masculines fundada el 1897 amb el nom de Societat Coral Artesans, com a transformació del Casino Familiar Gelidenc, que era una associació cultural i recreativa creada el 1881. Va adoptar l’estil i les formes dels cors impulsats per Josep Anselm Clavé.

Mossèn Jaume Via, 19 (08790)
http://intimitat.gelida.ppe.entitats.diba.cat

Associació Fotogràfica Flash Gelida

L'Associació Fotogràfica Flash Gelida va néixer el 15 de gener de 1994, a conseqüència de la posada en marxa tres anys enrere del Concurs Fotogràfic Flash de Festa Major. Actualment som una quarantena de socis amants de la fotografia, no tan sols de Gelida, sinó també d'altres poblacions catalanes, fins i tot de fora de Catalunya.

Mossèn Jaume Via, 19 (08790)
http://fotoclubflash.gelida.ppe.entitats.diba.cat

Bastoners de Gelida

A Gelida, el ball de bastons es remunta al segle XIX. Fundats l’any 1953 com a Nous Bastoners de Gelida pels germans Andreu i Joan Comajuncosas, som un grup que recull aquesta llarga tradició del nostre poble i al mateix temps la dota d’un caràcter propi molt característic.

(08790)

Colla de Diables de Gelida

La tradició dels Diables a Gelida arrenca a la dècada dels vuitanta del segle passat com una secció de la UCG amb el nom de Correfocs de Gelida de la Unió del Casal Gelidenc. Tot i que va tenir una existència curta, va deixar la llavor del que ara coneixem com la Colla de Diables de Gelida. L'actual colla es va fundar el desembre de 2007 amb la seva primera actuació el 16 d'agost de 2008 durant la Festa Major de Gelida. D'aleshores ençà, hem organitzat diferents actes al poble i hem portat el nom de Gelida arreu de Catalunya i, fins i tot, a la regió francesa del Languedoc-Rosselló. La Colla de Diables de Gelida està formada per gairebé 85 persones repartides entre diables, tabalers, portadors de bèsties i la colla infantil.

Mossèn Jaume Via, 19 (08790)